Home-knappen på iPhone virker ikke? [Løsning]

Hvis du på lik linje med meg og utallige andre iPhone brukere opplever at home-knappen på din iPhone ikke er i sitt ess noe mer – les videre!

Iphone-4-multitasking

At denne knappen etterhvert vil bli litt treg er naturlig, men dette skal ikke skje på helt nye telefoner og ikke skal det være så utbredt som det er heller. Mange opplever at det er vanskelig å dobbeltrykke på knappen for å nå multitasklinjen, til og med enkelttrykk på knappen er til tider vanskelig å gjennomføre.

Heldigvis finnes det en løsning som er verdt å teste ut før man river seg mer i håret og slenger den ellers så perfekte mobilen i veggen.

Oppdatering: Det skal dog sies at denne «kalibreringen» av Hjem-knappen skal være avslørt som ikke-eksisterende av flere respekterte personligheter innen iOS-miljøet, blant annet den kjente iPhone-hackeren .

Om så er tilfellet (at kalibrering er bare tull), anbefaler jeg å heller benytte seg av Assistive Touch slik at man får en virtuell knapp på skjermen. Så snart man har satt opp dette som et midlertidig tiltak, bør man kontakte:

a) Stedet du kjøpte din iPhone fra, om du fortsatt har garanti vel og merke. Det kan være tøft å krangle med Apple og/eller Apple-utsalg om reklamasjon, men det kan være verdt å gjøre et forsøk i hvertfall.

eller:

b) En iPhone-reperatør – for eksempel SmartFix i Oslo, som er meget dyktige i å redde folks elskede iPhone og andre tekniske duppeditter fra en sikker død.

Guide – kalibrering av Home-knappen:

  1. Åpne en hvilken som helst applikasjon på din iPhone
  2. Hold inn av/på-knappen helt til den røde bryteren med «Slå av» kommer frem (ikke berør denne).
  3. Hold inn Home-knappen, med et forsiktig trykk, helt til hjem-skjermen med ikonene kommer frem. VIKTIG: Det er hvor lett eller hardt du trykker her som avgjør hvordan knappen blir kalibrert. Det tar mellom 5-10 sekunder før hjem-skjermen dukker opp.

Nå skal knappen være kalibrert.
 
Alternativ løsning om knappen ER ødelagt/slitt:

Selv om home-knappen din iPhone faktisk er ødelagt, eller såpass slitt at den ikke fungerer optimalt, er det fortsatt mulig å nå dens funksjon via «Assistive Touch».

Slik gjør man det:

Img_1122
  1. Åpne Innstillinger ->; Generelt ->; Tilgjengelighet ->; Slå på ‘Assistive Touch’.
  2. Når du skal bruke knappen trykker du istedenfor på den virtuelle knappen i det nederste hjørnet til høyre, og bruker Home-knappen som dukker opp på samme måte som du ville brukt en vanlig home-knapp.

Tusen takk til Trond Hauge som tipset meg om dette!

2 tanker om “Home-knappen på iPhone virker ikke? [Løsning]

  1. Tilbaketråkk: Tips: Få mer batteritid på din iPhone slik | MacGeeky.no

Kom gjerne med en passende kommentar!